2016. december 27., kedd

Pihe-puhaság készül

Újabb takaró horgolásába kezdtem a téli szünetben.

Azt hiszem, vastag takarót horgolni ilyen jó puha fonalból igazán télen érdemes. Kifejezetten jól esik ebben a télben az egyre növekvő puhaságot a lábamon, az ölemben tartani.

A takaró az 5(,9) éves lánynak készül, aki ugyanolyan hullámmintásat kért, mint amilyen a nővérének van, csak némileg más színekkel.
A színekkel azért párszor pontosítottunk, hogy biztos így legyenek-e, nem pedig máshogyan. Harsány színek ezek, több meleg színnel mint hideggel. A fehér szépen megtöri az egyes sávokat. Gondolkoztam rajta, hogy ez a sok meleg élénk szín ne egyenletesen, mindig ugyanannyi soronként kövesse egymást mint a másik takaróban, hanem valahogy kevésbé szabályosan. Nekem tetszett volna, ha időnként vékonyabb, máskor vastagabb sávok vannak, esetleg eltérő sorrendben. A lány azonban leszavazta, így a takaró kezdetét kivéve marad a szabályosság. Azért örülök, hogy nem kellett lebontanom az elejét, hiszen ahhoz, hogy ilyen hosszú láncszemsort végighorgoljak, külön össze kell szednem  a türelmemet.

minta: http://attic24.typepad.com/weblog/neat-ripple-pattern.html
fonal: Himalaya Everyday (100% akrylfonal) dupla szállal fogva, 6-os tűvel horgolva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.