2015. november 16., hétfő

Cseresznyés ruha őszi fényben

"Anya, nagyon sokára lett készen!" - mondja boldogan, de kissé morgolódva. A Ravelry-s feljegyzéseimet nézve majdnem két hónap kellett neki. Igaz, közben mást is csinálok, illetve kötésechnikai problémák miatt le is álltam vele vagy kétszer.

Összesen 24 dkg fonal ment bele (Ice Yarns Baby Design), 3,5-es tűvel kötve. Ez volt az alapminta: http://www.ravelry.com/patterns/library/maxi-top---dress , amit aztán valamelyest variáltam.
















Az ujjak leválasztása után három darabban készült a ruha teste, azért, hogy a színátmenetek nagyobb felületen érvényesüljenek. Az egyik szélnél mégiscsak varrnom kellett, mert a fordított sorok hozzákapcsolását nem tudtam olyan szépen kötni, mint a sima sorokat. Tulajdonképpen mindegy, melyik a ruha eleje vagy hátulja. Az egyik felületen két csatlakozási vonal van, az egyik a szép, sima szélszegélyes hozzákötött, a másik varrt - ami ugyan nem úgy néz ki, mint a szegélyes, de rendben van az is. Illetve a másik felületen középen van egy sima szélszegélyes összeillesztés.

A fonal nagyon puha, kifejezetten kellemes és meleg tapintású, bár picit azért szöszös. Nem tudom, hosszú távon hogyan fog viselkedni. Azért remélem, nem fog hamar göbösödni.

Nagyon tetszik ez a minta. Egyértelműen volt leírva, könnyű volt követni, és sok variálási lehetőséget rejt magában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.