2016. november 16., szerda

A fonalak élete

Időnként élénk beszélgetések alakulnak ki arról, ki hogyan, milyen szempontok alapján választ ki egy-egy fonalat. Adott darabhoz tervezve, vagy csak úgy, különféle impulzusok alapján.

Mi történik a "csak úgy" vásárolt fonalakkal? Vagy mi történik azokkal a fonalakkal, amiket ugyan egy konkrét darabhoz terveztek, de menet közben kiderül, hogy valamiért mégsem lehet az belőlük, ami?

Ebben az esetben a próbakötés így kezdődött:


Fentről lefelé:
Ice Yarns Mirage Color (50% akryl, 50% gyapjúfonal), amiből 20 dkg van itthon. Eredetileg vagy valamilyen nyakbavaló kiegészítőnek, esetleg sapkának terveztem, vagy kombinálva más fonallal nagyobb darabnak.

Ice Yarns Sale Luxury Premium (22% alpaca, 40% wool, 12% nylon, 26% akryl), amiből 10 dkg van itthon. Csak úgy vettem :)

Ice Yarns Caramel Merino törtfehér színben (42% akryl, 24% merino gyapjú, 19% poliamid, 15% viszkóz). Ebből 40 dkg volt a csomagban, mint ahogyan az Ice-os fonalakat általában így csomagolják.

Phildar Laine Cotton türkiz színben (50% gyapjú, 50% pamut). Az egyik üzletben fonalvásár alkalmával vettem belőle 25 dkg-ot, csak mert annyira végtelenül finom, puha volt, hogy feltétlenül ki szerettem volna próbálni valamilyen darabhoz.

A sort a világoszöld, ismeretlen eredetű pamutfonal zárja. Ismeretlen, csak mert már a címkéje is eltűnt. Két 5 dkg-os gombolyag van belőle itthon.

... és ami többszöri elkezdés és bontás után megmaradt belőle ...



Visszatértem az eyelet mock cable mintához, összesen három színnel némi csíkozás és pöttyszerűség, alulról felfelé körben kötve, legalábbis a karöltőig. Aztán majd meglátjuk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.