2019. december 5., csütörtök

A fekete, a fehér, és a szürkék

A decemberrel együtt megérkezett a tél, vele együtt az első hó.

Tavaly tavasz óta itt van velünk ez a fekete-fehér bundájú macska, aki igazán jól mutat ebben téli tájban. A macskáink közül talán neki egyedül elég tömött a bundája ahhoz, hogy még élvezni is tudja a havat.








A téli hideg meghozta a kedvemet újból vastagabb fonalak próbálgatásához. Az Ice Yarns-tól a Morbido Alpaca Light nevezetű fonal régóta itt lapul a készleteim között. Sok - sok próbálgatáson, mintapróbán, nem is tudom hány bontáson van túl az első gombolyag ... Nagyon - nagyon tetszik a fonal, mégsem találtam még meg a hozzá illő mintát, modellt.

Valószínűleg ezt a kezdeményt is bontani fogom. Ugyan ez a csavarás egészen jól áll a fonalnak, de mégis másféle fazont kívánna.

Sajnos kevéssé látszik ezen a képen, de nagyon mutatós ez a fajta csavarás, számomra pedig teljesen újszerű volt. Hármas lépésből álló csavarásról van szó (1/2/1 jobbra): segédtűre helyezek a munka mögé három szemet, egyet lekötök a bal tűről, a segédtűről két szemet átcsúsztatok a bal tűre, segédtűt a munka elé veszem, lekötöm a bal tűről a két szemet, majd a segédtűről az egy szemet. Még nem memorizáltam, nagyon néznem kell az egyes lépéseket. Teljesen más a textúrája, mint egy egyszerű jobbra vagy balra csavarásnak, jelenleg izgalmasnak találom, ahogyan kinéz..

A fonal alpaca - merino gyapjú - nejlon összetételű. Mint gombolyag, nagyon puhának tűnik, megkötve azonban van egy leheletnyi szúróssága.


Az Ice Yarns Alara nevezetű fonalából a 11 éves számára készül pulóver. Illetve nem is tudom, inkább vékony pulóvernek, felsőnek lesz ez nevezhető, "Nem vagyok fázós!" jeligére :)

A fonal pamut-akril összetételű, igazán puha, egy kevés tartása is van. Nagyon tetszik a puha tapintása ennek a fonalnak, biztos, hogy saját részre is szeretnék valamit majd ebből a fonalból.

 3,5-es tűvel kötöm, úgyhogy igyekeznem kell, ha erre a télre szeretnénk készen tudni. Mindenképpen valamilyen egyszerű fazon a cél. A minta talán inkább nekem szól, hogy ne legyen annyira monoton a kötés.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.