2017. augusztus 2., szerda

Relax

Csak semmi bonyolult forma vagy minta, csak szépen sorban, oda - vissza. Az 1001fonal nyári leárazásában bukkantam rá erre a fonalra, és nagy kedvem támadt kipróbálni. Azonnal eszembe is jutott, hogy ebből a fonalból már láttam valahol valami egyszerű, mutatós darabot. Némi keresgélés után meg is találtan, ezen a blogon: http://szoszblog.blogspot.hu/2017/04/o-ha-megjott-az-iskolabol-mar-tavasszal.html










fonal: Phildar Phil Matelot (55% pamut, 45% akril)
tű: 8-as

A fonal vastag, és olyan vaskosan, belemarkolósan puha. A kéztörlő nagyon látványos, mutatós ötletnek tűnt, ami valószínűleg gyorsan kivitelezhető - ráadásul végre itt egy ötlet egy új fonalhoz, ami készen adott.
Többféle textúrát szerettem volna egy darabon belül, így lett dupla rizsminta, némi csíkozás, simakötés, no meg fordított is.Így mindkét oldala szinte ugyanúgy néz ki.

A kész projekt jól mutat a mosdó mellett, színeiben is, méretében pont oda való.

Egy hátránya azért akad: az említett blog szerzőjével ellentétben nekünk az a tapasztalatunk, hogy valójában nem túl jól szívja a vizet...szóval tényleg nagyon puha, kellemes beletörölni, beledörzsölni a kezet, de a víz  egy része bizony alapos kéztörlés után is marad ott, ahová eredetileg került... :)

Azért a kéztörlők is maradnak - csak mert szépek.

3 megjegyzés:

  1. én is régóta szemezek ilyen kéztörlővel. nem lehet, hogy néhány mosás után jobban szívja a vizet?

    VálaszTörlés
  2. Erre én is gondoltam... ez valószínűleg hamarosan ki fog derülni :)

    VálaszTörlés
  3. Hű, hivatkozás, micsoda megtiszteltetés! :-) Igen, én kimostam, mielőtt használatba vettük, és utána nálunk működött, de azt is el tudom képzelni, hogy a szín is számít (ami festve van, abban a festék mellett már kevesebb víz fér el, mint a fehérben - de lehet, hogy ez nagyon laikus megközelítés). Mindenképpen nagyon szép darabok!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.