2016. június 7., kedd

Kontrasztos pulcsi

... ibolyaleveleken:


A befejezéshez közeledve, így, ahogyan a csíkok visszatértek, egyre inkább biztos voltam abban, hogy számomra ez a színösszeállítás sokatmondó, izgalmas. A narancs nagyon jól feldobja az egyébként szürke-fehér komolyságot.

Az A - vonal pont kellemesen bővülő, kissé lezser formát ad az egésznek. Gyakorlatban is nagyon kényelmes viselet lett.

Az azsúrminta kötési technikáján úgy általánosságban véve még van mit javítanom. A lyukak nem egészen egyenletesek, valószínűleg a ráhajtásokat kötöm le hol szorosabban, hol lazábban. A mosás-száradás ugyan javított a szemek elrendeződésén.

Így utólag nézve egyedül a nyaka az, amit mégis máshogyan kötnék.
Patentmintával kezdtem, olyan szemszámmal, ami egy nem túl laza, de nem is szoros nyakkörfogatot adott. Ez rendben van használatban is. Utána beleszaporítottam vagy 10(-15? már nem emlékszem...) szemet, és következett a raglán. Fotók alapján, és akkor kipróbálva úgy tűnt, ez egy nagyon kényelmes nyakmegoldás: nem egyenes, van egy íve, akár hátul magasabbra igazítható, mint elöl. Viselve valóban kellemesebb az egyenes, formázatlan nyaknál, azonban hosszú távon a hátul-elöl azonos magasság, ami mégiscsak azonos magasság bizony (valószínűleg lehúzza a pulcsi súlya) azért egy kicsit zavaró. Legközelebb azt hiszem mégiscsak előnyben részesíteném a formázott nyakat.



fonalak

fekete-fehér-szürke rövid színátmenetes fonal: Cheval Blanc Sunny Multi kicsivel több mint 20 dkg (100 % mercerizált pamutfonal)
világosszürke: Schachenmayr Catania, kb. másfél gombolyag
a narancs és a fehér: névtelen mercerizált pamutfonal ugyanilyen paraméterekkel, mindkettőből kevesebb mint egy gombolyagnyi fogyott

tű: 3,5-es

összesen 34 dkg súlyú és 63 cm hosszú lett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.