2016. május 26., csütörtök

Kontrasztosan

Az egyik Sandra magazinban láttam hasonló színösszeállítású modelleket. Szürkét és narancsot használtak egy modellen belül, mintával és anélkül is.

A fekete-fehér-szürke rövid színátmenetes pamutfonalamhoz kerestem színkombinációs lehetőségeket. Önmagában kevés lenne a fonal egy felsőre, így a meglévő fonalaim között keresgéltem.



Ez a színkombináció nyert: a színátmenetes mellé fehér, szürke és narancs, így kontrasztosan.


Elsőre egy részben blokkokból álló felső ötlete ugrott be, amit aztán majdnem teljes hossznál félig visszabontottam...mégsem tetszettek úgy elrendezve a színek és a minták.

Most egyszerűen csak csíkos a színátmenetes felső rész alatt, egy geometrikusabb mintával az egyszínű szürke sávban.


Ezzel a mintával kapcsolatban még mindig vannak kétségeim, valahogyan túl soknak tűnik...így ránézve a színekre lehet hogy csupa simával, vagy valamilyen sima-fordított kombinációjú, még szögletesebb hatású mintával jobban mutatna. Ezt visszabontani azonban már nem fogom, valahogyan majd beilleszkedik a nagy egészbe ez a rész is :)

A szabásvonal enyhén bővül lefelé, enyhén A vonalú lesz.

fonalak:
Cheval Blanc Sunny Multi, rövid színátmenetes fonal, Schachenmayr Catania (a szürke), illetve két egyéb mercerizált pamutfonal azonos vastagságban (a narancs és a fehér)

tű: 3,5-es

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.