2016. április 6., szerda

Horgolt pulcsi készülőben

Már régóta tervben van egy felülről lefelé, raglánszaporításokkal horgolt pulcsi képe a fejemben. A Rav-on több inspirációt is kaptam hozzá, többek között ez volt az egyik leginkább ötletadó:
http://www.ravelry.com/projects/mauky/jersey-ganchillo
Nagyon tetszenek a csíkjai, a színek, meg az egész horgolt textúra. Olyan rusztikus az egész, mégis harmonikus és finom is egyben.

Az eredetileg kiszemelt fonal Drops Safran volt, ám az abból készült kezdemény végül hamar bontásra került. Nem sikerült eltalálnom a szabásvonalat, meg valahogyan nem volt kellő türelmem a 3,5-es tűvel való horgoláshoz.

Időközben betáraztam az Ice Yarns-tól 100%-os pamutfonalat kétféle színben is, és ezt szemeltem ki a folytatáshoz. A további csíkozáshoz, halványlila színnel egy Kik-ből származó, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező pamutfonalat használtam.






4-es tűvel horgolva jóval haladósabb lett ez a darab, és most a formáját is sikerült eltalálnom. Annyi volt  a kulcs, hogy a raglánszaporításoknál nem egy, hanem két láncszemet kellett horgolnom a két pálca közé.

Valami még így sem teljesen szimmetrikus a két vállánál, ahogy jóval lejjebb haladva kiderült, de egy ekkora darabot már nem bontok le...főleg hogy jelenleg nem tudom, milyen megoldás adna pontosabb képet.


Ezek a színek így mindenesetre nagyon tetszenek együtt: olyan szép színes, mégis harmonikusan visszafogott, pasztell.

Viszont máris 24 dkg fonal felhasználásánál tartok. Fejben tudom, hogy  a horgolt darabok jóval több fonalat vesznek fel a kötöttnél, valahogyan mégis meglepetésként ért a még félig sem kész darab súlya. Szóval szép, de nehéz :) Nem tudom még, milyen lesz ezt így hordani.

Az éledező tavaszi kert színei, hasonlóan színpompásan mégis visszafogottan:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.