2015. január 4., vasárnap

Mintapróba

...avagy a mosogatórongy esete

Miért kötnek vagy horgolnak mosogatórongyokat? Mikor először találkoztam ilyen típusú mintával, komolyan nem tudtam mire vélni a dolgot. Tengernyi kérdés merült föl bennem, pl. ilyenek: biztos alkalmas egy ilyen mosogatásra? biztos elég jól töröl/súrol...? nem megy túl hamar szét? hogy vetemedik az ember arra, hogy egy csipkemintás köteménnyel mosogasson?

Azonban az internet tele van szebbnél szebb mosogatórongy mintákkal, gyönyörű fotókkal, nem piszkos edények társaságában :) Na jó, olyan is van, hogy kéztörlőnek nevezik, és mondjuk egy illatos szappan társaságában van a fotón . Ez azért már valamivel barátságosabb számomra, szóval mit szólnánk egy szép horgolt/kötött kéztörlőhöz?

Mielőtt bármire is használnánk úgy a maga valójában, rá kellett jönnöm, hogy tengernyi gyönyörű mintát találok ezen a címen. Egy ilyen darabnak a mérete pedig pont alkalmas arra, hogy egy-egy mintát kipróbálva kötés/horgoláspróbát csináljak.

Határozottan tetszik ez a minta. Talán lesz majd még egyszer valami nagyobb darab belőle. Egyelőre plüssnyuszi takarónak használja az aprónép :)


minta innen: http://www.ravelry.com/patterns/library/leaf-lace-washcloth
fonal: Alize Cotton Gold Batik
tű: 3,5-es



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.