2018. október 26., péntek

Őszi pulcsi őszi tájjal

Ezek a képek egy héttel ezelőtt készültek, mikor még elég sok friss zöldet lehetett látni mindenfelé. Azóta a lehulló levelek és elszáradt füvek kerültek többségbe. Mielőtt a sokszínű ősz egy következő fázisába lépünk, egymás mellé teszem ezeket a képeket. Igazán harmonizálnak egymással a színeik.

A határban készült:

A 3-mas tűvel készülő pulcsim időközben egészen sokat haladt. A munka tetemes részén túl vagyok, a kifejezetten nehezebb részeken is. most jön az unalmasabb rész, az ujjak megkötése. Azt hiszem, most igazán tudom értékelni, hogy az ujján is végigfut az a kis csipkeminta, némi változatosságot hozva. A 3-mas tűvel való kötés pedig már nem is tűnik annyira ördöngősnek, mint pár évvel korábban - bár az időráfordítás részemről továbbra is elég sok.

Még nem tudtam eldönteni, jó lesz-e ez a hossz, meg ez a teljesen egyenes fazon, ahogyan lefelé csak halad-halad, mint egy zsák ... Mindenesetre egy olyan igazán kényelmes, inkább bővebb mint szűk pulcsit szerettem volna ebből, ami eközben finom is. Azt hiszem, ez teljesülni fog.

Miközben a kisebbtől elkészült ez a kompozíció a kert virágaiból.

....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.