2016. március 27., vasárnap

Húsvét vasárnapra

Körbenéztem a kertben, milyen virágokkal tudnám lefényképezni az elkészült nyuszikat. Ugyan szépen készülődik a virágoskert, bimbók mindenfelé, de kinyílva még nem sok mindent találtam. Ennyire északon laknánk? A környező kertek sem bővelkednek még a virágokban.

A lila ibolyák már szépen nekiindultak:


A nárciszok már bővelkednek virágokban:


A jácintok is készülődnek:


Eredetileg nem kívántam semmilyen húsvéti amigurumi projektbe kezdeni - egészen tegnapelőttig. Túl sok a kudarcom e téren, túl sok munka kell a jó eredményhez, fizetni mintáért egyelőre nem vagyok hajlandó, az ingyenes minták között meg valahogy kevés olyat találok, amiben látok némi fantáziát...

Az egyik nagy problémám a tagok összevarrása. Jól el lehet vele rontani az egészet - vagy inkább meg kéne tanulni szépen varrni. Nemrégiben egy ismerőstől kaptam a tippet, hogy az igazi amigurumi tulajdonképpen egyben készül,  nem kell külön varrni a tagokat - és ugyan nem tudom, ez mennyire igaz vagy sem, mindenesetre újabb perspektívát adott. Ráleltem erre a viszonylag egyszerű nyuszifigurára, ahol csak a fülek vannak külön rávarrva. Nagyon vonzónak tűnt, hogy megpróbáljam elkészíteni.


A számomra ideális amigurumi horgolófonal már régóta fejben van: eddig a legideálisabbnak az Alize-tól a Cotton Goldot tartom, illetve valószínűleg bármilyen pamut-műszál kevert szálas fonal elég jó lehet. Valahogyan tiszta pamutfonalakból számomra ez sokkal nehezebb. Tényleg meghúzza a kezemet, nem rugalmas egy kicsit sem a szál, minden egyes szemért meg kell dolgozni, hogy jó szoros legyen, ráadásul a végeredmény sem feltétlenül egy puha, hanem egy merev figura (ezért nem szeretek pl. Cataniából...).

Az első nyuszi, a tört fehér lábú - rózsaszín lett készen elsőre, Alize Cotton Goldból, 3,5-es tűvel. A kisebbik lányomnak ez a színösszeállítás tökéletesen megfelelt. 

A nagyobbik viszont feltétlenül kék nyulat szeretett volna,  ebből a fajta fonalból viszont nem volt itthon kékem. Maradt ami fellelhető volt itthon éppen, 100%-os pamutfonal, Drops Safran. A Cotton Goldhoz képest valamivel többet kellett vele küzdeni ugyan, de a végeredmény ugyanolyan jó puha, ölelnivaló figura lett - ahogyan a gyerekek fogalmazták meg.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.