2013. november 19., kedd

Tanulódarabok, avagy sapkák minden mennyiségben

Szerencsére a gyerekeim jó alanyt jelentenek kezdeti próbálkozásaimhoz. A lényeg a színválasztás, és azért nem árt, ha hordható is lesz a kész darab.

Ezek még a nyáron készültek, kora ősszel már hordták is őket.








1. Lila színű sapkát rendeltek. A fonalválasztásom az anyag összetételét tekintve nem volt túl szerencsés, de egyelőre úgy tűnik, a sapka viselőjét egyáltalán nem zavarja a kétféle anyag. A világos lila szín Red Heart Baby fonal, 100 % akryl, a sötétlila Drops Muskat, 100 % pamutfonal.  A kis rózsaszín virágok szintén Drops fonalból készültek.




2 - 3. A nagyiminta némi változatosságot jelentett. Valamiért a Mülleres pamutfonalból nem adta olyan jól ki a mintát, mint a Red Heart Baby akrylfonalból.








4. A Lana Textől rendelt Baby nevezetű színátmenetes fonalat a gyerkőc választotta a webáruházból :) Az összetétele teljesen megfelelőnek tűnt egy puha sapkához: 60% merino gyapjú, 20% bambusz, 20% microfibra.




Kipróbáltam a half double crochet öltést, amit egyelőre nem tudok, hogy magyarul hogyan hívnak...így jár az, aki angol nyelvű mintákból tanul horgolni :)

A háromszirmú kis virág mintája, amit itt a változatosság kedvéért két szirommal is meghorgoltam a Ravelry-ről való: http://www.ravelry.com/patterns/library/triple-petal-flower
Jó részletes leírás van hozzá.

A Ravelry egy valódi kincsesbánya. Kezdő és haladó kézimunkázók is kedvükre csemegézhetnek az oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.