2015. május 27., szerda

Kupakos képek

A helyi könyvtárban jártunk, ahol a gyerekek rajzolt-ragasztott kupakos képeket készítettek hullámkarton lapokra. A kupakok felragasztása némi szülői segédlettel (és technokollal) történt.









2015. május 25., hétfő

Esős tavaszi napok után

Ezen a tavaszon sajnos idő hiányában nem sok gondozás jutott a kertnek, de az ősszel telepített virágok azért jól érzik magukat. Mire megjött a májusi eső, ezek az évelő virágok is kinyíltak.

A nőszirmok szépen megszaporodtak, virágzásnak is indultak. Egyelőre kétféle színben van, hosszú távon tervezek többfélét is. Nagyon hálás kis virág, viszonylag kevés gondozással szépen virágzik. A tavalyi helyükről átültettem őket ősszel egy szerintem alkalmasabb helyre, és úgy tűnt, a növekedésük jobban is alakult ezen az új helyen. Viszont ez a kertrész inkább árnyékos, mint napos, így vagy két héttel később kezdtek virágozni a nőszirmok, mint a szomszéd kertekben.


A tavaly telepített bazsarózsa bokrok szépen megfogták, már pár virágra is tellett tőlük.







Ez pedig egy apró növési évelő, aminek elfelejtettem a nevét...:) Mindenesetre úgy tűnik, jól érzi magát, idén már több virágot is hozott.



2015. május 4., hétfő

Tavaszi pulcsi készül

Mi készül itt 3-mas tűvel ennyire lassan?
Eddigi kötéseimhez képest nagy falat: vékony tű, fentről lefelé kötve, és még egy kis csipkeminta is van benne. A fonal nagyon kellemes tapintású, megkötve is nagyon puha az eredmény, így nagyon inspiráló az egész, hogy haladjak vele.

Ötletek innen-onnan, csak mert teljes egészében nem találtam olyasmi mintát, modellt, amit változtatás nélkül, pont úgy tudnék elképzelni ezzel a fonallal magamon, ahogy le van írva.