2015. március 16., hétfő

Eklektikus tunika


Egy ideje készen van, túlesett az első mosógépes mosáson is. Egyelőre modell nélkül készítettem róla egy képet.




Az inspiráció több forrásból érkezett.

Volt még némi maradék fonalam a Nako Baby Lolipop egyik színéből, viszont önmagában kevés lett volna bármire is. Az is kiderült már korábban, hogy a gyerekeim ízléséhez az a fonal így önmagában túl színes. Sőt, még a tapintása sem teljesen kielégítő. Ugyan  a gombolyagon önmagában nem érződik, de megkötve nem igazán kellemes érzet a bőrrel érintkezve. Ennek ellenére sajnáltam volna nem felhasználni, hiszen annyira szép színei vannak, kötni is jó vele.

Úgy döntöttem, társítom egy semleges színnel, és kipróbálom csíkozva kötni. Így érvényesülnek a szép színek, de mégsem lesz annyira tömény a hatás. Az időközben beszerzett Himalaya Everyday fonalra esett a választásom, nyers fehér színben, ami egy valóban nagyon puha tapintású, bőrbarát akrylfonal.

Kötés közben kiderült, hogy ez így még mindig nem elég, kevés lesz a fonalam. Kevés a maradék Nako és az egy gombolyag Himalaya, ami rendelkezésemre állt. A lány megszavazta mellé a Drops Muskat sötétrózsaszínjét. Először ellenálltam, próbáltam másra rábeszélni, hiszen milyen lesz az, ha én két 100%-os akrylfonal mellé kötök még egy 100%-os pamutfonalat is...a fonalak vastagsága azonban stimmelt, nem kellett kötőtűt sem váltanom, és a leányzó szerint ez a szín tökéletesen illik a szivárványos színátmenetes fonal mellé, hiszen a csíkokban is benne van ez a szín. Hát legyen, végülis ő fogja hordani :)

A kötés felülről lefelé formálódott, körben kötve, saját kútfőből. Némi utánaolvasást követően kipróbáltam a körben lefelé, egyenletes szaporítást, némi nyakkivágással. Pár soronként ráilleszettem a modellre, hogy biztosan megfelelő legyen a méret, ha már egyszer nincs pontos mintám.

Az aljára pár sornyi legyezőmintát kötöttem  a pamutfonalból.

Igazi eklektikus darab lett, vidám színekben.

A vastagsága még pont megfelel itt a kora tavaszi időben.

fonalak:
Nako Baby Lolipop (100 % akryl)
Himalaya Everyday (100% antipilling akryl)
Drops Muskat (100% pamut)

4-es tűvel kötve

A nap folyamán még két akciós képpel frissítek.