2015. február 10., kedd

Legyezőminta

Keresnem kellett, mi is ez az "old shale" minta magyarul, pedig a kötésképe annyira ismerős volt régről. Úgy gondoltam, az éppen készülő, kissé eklektikus lánytunika alján jól fog mutatni. Készítenem kellett egy mintapróbát, mert elsőre nem sikerült a körben kötése. Utána pár szemjelölővel biztosítottam, hogy valóban mindig el tudjak számolni 12-ig (ennyi a mintaegység), és innentől fogva már könnyedén összejött a minta körben is.



Ezt a sötétrózsaszín pamutfonalat majd még gőzölöm egy kicsit, talán akkor szépen kiterül a minta, hasonlóan, mint pamut-akryl fonallal kötve..

2015. február 2., hétfő

Pamut takaró

Készen van már egy ideje a hullámos takaró, most került fotózásra.










mérete: 89x112
súlya: 440 gr
fonal: Alize Cotton Gold (50% pamut 50% akryl) ötféle szín, a szegély Himalaya Everyday (100% akrylfonal)

A használata jelenleg elég korlátozott. Vékony takaró, ebben az évszakban most nem igazán aktuális funkcionálisan. A színeitől és a puhaságától viszont el vannak ragadtatva a gyerekek, így rendszeresen használatba veszik valamilyen céllal - legutóbb királynői palástként funkcionált :) Méretét tekintve lehet nagyobb, hogy kényelmesen bele lehessen burkolózni. Remélem, legközelebb majd több kitartásom lesz egy nagyobb méretű takaró elkészítéséhez.