2014. november 20., csütörtök

Ez nagyjából a hullámos takaró fele


Itt tartok most.





Annyira jó puha, olyan kellemes tapintású. Igazán finoman fut ez a fonal az ember keze között.  Azt hiszem, most tartok annál a méretnél, hogy kezdem unni egy kicsit, pedig ez még csak kb. fele olyan hosszú, mint amit terveztem. A célszemélyek, akiknek készül viszont elkezdtek izgatottan várni, mikor készül már el, mikor vehetik használatba, annyira tetszik nekik. Valószínűleg kell majd készítenem belőle még egyet.
Arra azért nem számítottam, hogy ahogyan egyre csak nő a takaró, egyre nehezebb kézben tartani, egyre kevésbé lehet bárhová is magammal vinni. Olyan egy helyben ülős horgolgatás lesz ez a továbbiakban.

2014. november 16., vasárnap

Hullámos pihenőprojekt

Ez most valóban relaxáló hatású. Édeskés, meleg színek, puha fonál, és nem frusztrál az, hogy jajj, valaki már fel szeretné venni, legyek már készen vele...majd egyszer készen lesz, ha valamilyen hosszú lesz :) A babatakaró után kedvet kaptam hozzá, hogy belefogjak valami nagyobb méretű beburkolózóba. Ráadásul alkalmas arra is, hogy az elfekvő kötéseim nehéz részeinek megoldását tovább halogassam. A szélessége így szegély nélkül nyolcvanvalahány centi, és majd lesz valamilyen hosszú.



minta erről a káprázatosan színes horgolós blogról: http://attic24.typepad.com/weblog/neat-ripple-pattern.html
fonal: Alize Cotton Gold (50% akryl, 50% pamut)
tű: 3,5

2014. november 6., csütörtök

Babatakaró













Készen vagyok, az összehorgolással is. Végül az egyik legegyszerűbb megoldást választottam, kispálcákkal horgoltam össze a hátulján az egyes négyzeteket. Nem is volt annyira bonyolult, bár a négyzetek sarkait nem sikerült olyan szépen megcsinálni, mint szerettem volna.  A kész darabnak a szélét még egy kispálcasorral horgoltam körbe.

Egészen nagy lett végül, 100 cm X 75 cm.

Minta innen: http://www.ravelry.com/patterns/library/baby-blocks-throw

fonal: YarnArt Baby Active, 100% akrylfonal, 35 dkg
Lana Grossa Basics Cotton Plus, 50% pamut, 50% akryl, 10 dkg
tű: 4-es

2014. november 2., vasárnap

...itt fogyott el a fonalam








várom az utánpótlást

10 darab lett készen eddig, a teljes méret elérésig még 2 darab négyzet szükséges. Nem lesz nagy, kis embernek készül :)

Első tapintásra nem tűnt túl puhának ez az úgynevezett babaakryl (YarnArt Baby Active), azonban az eredmény mégis egészen jó tapintású, horgolni és kellemes volt. Kipróbáltam kötve is, úgy még kellemesebb lenne, de kötni lassan kötök...ráadásul a több félbehagyott kötésprojektem közepette nagyon jól  esett most horgolni. Kár, hogy egyelőre elfogyott a fonal. Megvárom a további gombolyagokat, nem szeretnék bele más színt, más anyagot.