2014. január 30., csütörtök

Ice Yarns Colorway Wool

Ízlelgetem ezt a fonalat. Colorway Wool, fele gyapjú - fele akryl összetételű fonal. Kicsit szúrós, közvetlenül a bőrömmel érintkezve nem viselném. Gyönyörű színekben játszik, olyan csillogóan - színesen fénylik. Azzal a szándékkal vettem, hogy kötött hosszú pulóver, tunika lesz belőle. Azonban most úgy érzem, túl sokat kötöttem mostanában, és folyamatosan frusztrál, hogy olyan lassan haladok vele, így hajlok a horgolás felé. Még keresem a mintát. Kipróbáltam a fonalat kötve és horgolva is, és most éppen próbálom meggyőzni magamat arról, hogy nagyon szép lesz ez horgolva is :)







Hóesést ragasztottunk

Kellékek:
  • ragasztó
  • olló
  • színes fénymásolópapír
  • vatta






2014. január 29., szerda

Itt van a tél

Január vége van, most ért ide hozzánk a hó.

 A kopasz fák már vékony hóréteg alá bújtak.

"Anyu, behoztam a lábnyomodat."


Na ugyan milyen növény ez? Ősszel azt hittem, ezek a póréhagymák bizony már régen kihaltak. Valamikor még nyár végén égett ki az egész, én meg szépen elfeledkeztem róla, mi volt itt, és ősszel felástam a helyét. Rövid idő múlva kihajtott újra. Vajon mi lesz belőle tavaszra? Ráérünk megvárni, az biztos.

2014. január 21., kedd

Nyakmelegítő


Ez a második nyakmelegítőm. Ha készül rendes fénykép az elsőről, arról is írok majd, mégiscsak az volt a kezdet. Ez már egy önálló, továbbfejlesztett változat akarna lenni.

Éppen egy pulcsit kötök, és nagyon megtetszett az Alize Suparlana Maxi fonal. 20% gyapjútartalmú, a többi akryl, vastag, puha, gyorsan lehet vele haladni. Nem tudtam, mi jön ki pontosan egy gombolyagból, ami 10 dkg,  de úgy gondoltam, talán csak elég lesz egy ilyen kisebb darabra. Hát, éppen hogy elég lett. Szóval legközelebb, ha olyan igazi, többször tekerős körsálat, vagy mélyen a mellkasig leérő nyakmelegítőt szeretnék, több fonalat kell beszereznem.

Minta: nem jegyzeteltem, így már elfelejtettem a pontos számokat, de egyáltalán nem bonyolult. Körben kötöttem 8-as tűvel. A nyak felső része szűkebb. Körülbelül a nyakmelegítő 2/3-áig azonos szemszámmal dolgoztam, majd elkezdtem szaporítani, talán minden második-harmadik sorban, 10-20 szemet...nem emlékszem pontosan. Így a minta is hosszabb lett.

A minta nagyon egyszerű cikk-cakk, sima-fordított váltakozásából alakul ki. Az alapötlet innen való: http://www.knitting-bee.com/knitting-pattern-treasury/knit-purl-combinations/chevron-zig-zag-lines-knitting-stitch Egy kicsit át kellett gondolnom a leírást, mivel körben kötve nem egészen így jön ki. A minta lerajzolása után ez már könnyedén ment.







Nagyon jó meleg, puha darab lett. Egy kicsit mégis bőnek tűnik használat során, szűkebbre kellett volna kötnöm a felső részét.





2014. január 12., vasárnap

Ragasztványok

Színes fénymásolópapír, olló,  hengeres papírragasztó, némi előrajzolás majd utánrajzolás.